Natuurlijk weet u dat honden en katten ook gebitten hebben. Vanaf een paar weken leeftijd hebben de meeste pups en kittens al een zichtbaar melkgebit, dat tussen de 3 en 6 maanden leeftijd wordt gewisseld. Net als jonge kinderen zouden honden en katten eigenlijk dagelijks een poetsbeurt moeten hebben, het zijn immers zelden of nooit meer echt jagende dieren die in hun voedselbehoefte voorzien door prooidieren of kadavers op te peuzelen. Daarnaast zijn sommige dieren (kleinere hondenrassen, Maine Coons, Oosterse katten) extra gevoelig voor tandaandoeningen.

Naarmate een dier ouder wordt, is het risico op gebitsproblemen groter. Geef daarom naast de meest geschikte voeding gericht toevoegingen als kauwmaterialen, flostouw en dergelijke en laat het gebit van uw huisdier bij voorkeur halfjaarlijks controleren en zo nodig behandelen.

Ter preventie bevelen wij aan:

  • dagelijks het gebit van uw huisdier poetsen. Hiertoe zijn speciale 'beginners setjes' bij onze kliniek verkrijgbaar.
  • wij bevelen VetAquadent aan voor in het drinkwater. Helaas vinden niet alle dieren water met deze toevoeging smakelijk
  • Honden- of katten tandpasta (GEEN humane tandpasta gebruiken!)
  • Dentisept als nabehandeling bij extracties. 
Jaarlijks is februari de ‘maand van het gebit’ waarin behandelingen, controles en producten of diëten aanzienlijk voordeliger zijn dan in de overige maanden van het jaar. Houdt u onze nieuwsrubriek of facebook in de gaten!

Voor meer informatie over gebitsaandoeningen verwijzen wij u door naar de handige website: www.dierengebit.nl