Mijn naam is Eline Snijders, 'gediplomeerd, professioneel katten- en konijnentrimster', tevens gediplomeerd dierenartsassistente (paraveterinair).

Het allerbelangrijkste tijdens mijn trimbehandeling is om de kat en het konijn zo min mogelijk stress te laten ondervinden. In mijn salon komen daarom uitsluitend katten en konijnen, géén honden! Zowel de langharige als de kortharige kat zijn welkom.


Het trimmen gebeurt in principe zonder narcose maar soms kan het verstandig zijn om te kiezen voor een licht roesje bij een trimbehandeling.
Omdat ik paraveterinair ben en samenwerk met dierenarts von Brucken Fock is dit bij mij mogelijk, maar dit gebeurt natuurlijk altijd in goed overleg met u als eigenaar!
De dierenarts is altijd aanwezig tijdens mijn behandelingen. Mijn streven is uiteraard om uw kat zonder narcose te trimmen!

Wat zijn de voordelen van een trimbeurt?

-    U heeft minder last van haren in huis.
-    Tijdens het zichzelf wassen worden er veel minder haren opgelikt en daardoor ook veel minder kans op   problemen veroorzaakt door teveel haren in het     maag-darmstelsel.
-    Geen verstoring van de relatie tussen u en uw kat, zeker indien uw kat de vachtverzorging niet prettig vind.
-    Katten die zichzelf niet goed meer kunnen verzorgen kunnen d.m.v. een trimbeurt toch een goede vachtverzorging krijgen. Denk hierbij aan katten met een overgewicht en katten op leeftijd.
-    Uw kat wordt grondig nagekeken en wanneer nodig in overleg met u doorgestuurd naar de dierenarts.

Hoe verloopt een trimbehandeling?

Als het de eerste keer is dat u met uw kat in de trimsalon komt, maak ik eerst kennis met u en de kat. Daarna begin ik, wanneer u dit wilt, met het knippen van de nagels. Ik voel de vacht door om te beoordelen hoe de vachtkwaliteit is. De  losse onderwol en de klitten werk ik weg. Ik adviseer uw kat elke drie maanden te laten trimmen om zo de kans op de vorming van klitten of vervilting te verkleinen. Dit geldt voor zowel de langharige als de kortharige kat.

Uw kat kan ook geschoren worden. Hier kan voor gekozen worden bij dieren met ernstige klitten of een geheel of gedeeltelijk vervilte vacht. Dit kunnen bijvoorbeeld dieren op leeftijd zijn maar ook dieren die door een afwijking of ziekte zichzelf niet meer goed kunnen verzorgen.  
Vervilting kan erg pijnlijk zijn voor de kat en dan is er meestal geen andere keuze dan de kat te scheren!

Het wassen van uw kat is ook mogelijk bij mij in de trimsalon. Dit kan in combinatie met een trimbehandeling maar alleen wassen kan ook.
Voor huidpatiënten heb ik speciale medicinale shampoos.
Heeft uw kat vlooien dan is het voor de kat ook fijn om gewassen te worden. Zo worden  aanwezige vlooien en vlooienpoepjes weggewerkt. Uw kat moet dan uiteraard nog wel nabehandeld worden met een goed product tegen vlooien.
De kat wordt geföhnd als dit niet te veel stress veroorzaakt, mocht het geluid te beangstigend zijn komt hij/zij in een warm hokje met een warmtelamp of op een 'warmtemat' en wordt naderhand nog doorgekamd.

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wil maken kan dat op het nummer 0546-827069 (Dierenkliniek Almeloord) of wanneer ik niet aanwezig ben op het nummer 06-38787663.

Zie ook mijn Facebookpagina voor leuke acties en weetjes