Professioneel gediplomeerd konijnentrimster

Hulp nodig bij de vachtverzorging van uw konijn? Als professioneel konijnentrimster behandel ik alle konijnen, zowel lang- als kortharige konijnen.
Afhankelijk van het ras/vacht van uw konijn bekijk ik welke behandeling er nodig is.
U kunt met uw konijn in de trimsalon komen of ik kom bij u aan huis.

Wat zijn de voordelen van een trimbeurt?

– Langharige vachten raken in de vilt wanneer ze niet geknipt worden, met trimmen knip ik de haren kort wat vilt voorkomt.
– Tijdens het zichzelf wassen worden er veel minder haren opgelikt en daardoor ook veel minder kans op problemen veroorzaakt door teveel haren in het maag-darmstelsel, aangezien konijnen niet kunnen braken kunnen haren in het maag-darmstelsel ernstige gevolgen hebben.
– Ze kunnen hun warmte beter kwijt.
– Geen verstoring van de relatie tussen u en uw konijn, zeker indien uw konijn de vachtverzorging niet prettig vind.
– konijnen die zichzelf niet goed meer kunnen verzorgen kunnen d.m.v. een trimbeurt toch een goede vachtverzorging krijgen. Denk hierbij aan konijnen met een overgewicht en konijnen op leeftijd.

Hoe verloopt een trimbehandeling?

Ik begin wanneer u dat wilt met het knippen van de nagels. Ik voel de vacht door om te beoordelen hoe de vachtkwaliteit is. De vacht kam ik door met een zwijnenharenborstel (de Ladybel borstel) laagje voor laagje door, hiermee ontklit ik de vacht en borstel ik loszittende haren eruit. Na het borstelen worden de haren geknipt en netjes bijgewerkt met een effileerschaar.

Scheren is ook mogelijk. Dit gebeurt wanneer het niet anders kan zoals bij bijvoorbeeld vilt of wanneer dit het beste past bij de vacht van uw konijn. Onnodig scheren geeft kans op haargroeistoornis en een slecht terug groeiende vacht.

Voor langharige konijnen is het advies om elke 6-8 weken het konijn te laten trimmen.
Kortharige konijnen alleen tijdens de rui.

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wil maken kan dat op het nummer 0546-827069 (Dierenkliniek Almeloord) of wanneer ik niet aanwezig ben op het nummer 06-38787663. Zie ook mijn Facebookpagina voor leuke acties en weetjes!

konijn trimmen1

konijn trimmen2