Actie Douwe Egberts koffiepunten

Actie koffie voor voedselbank Almelo van Lions Clubs Almelo is gestart!

Ook dit jaar zijn veel Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten aan het inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland, waaronder die in Almelo. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank.
“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclubactie.

Kerstactie
De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.
Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke actie weer van harte en heeft wederom aangegeven de totale opbrengst te zullen verhogen.

Inzamelpunten
Voor onze regio kunnen de waardepunten op de volgende punten worden ingeleverd:
In Almelo:
Almeloord Dierenkliniek, Bornsestraat 102, 7607 KT (tevens postadres)
Goud- en Edelsmederij Bloem, Doelenstraat 2
PLUS supermarkt Eskerplein 11
Theaterhotel Almelo, Schouwburgplein 1
Theater Hof 88, Elisabethhof 4
TKC Almelo, Hospitaalweg 2
Voedselbank, Bornerbroeksestraat 162/Arendsboerweg
ZGT Twente, afdeling Dialyse 0.16, Zilvermeeuw 1
In Wierden:
Diergeneeskundig Centrum Twente, Almelosestraat 46
In Harbrinkhoek:
Dierenartsen Markgraven, Almeloseweg 169

Kijk ook eens op de website: www.lionshelpen.nl.

“Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om en lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie”….

Menno von Brucken Fock
Coördinator DE-actie Lions Club Almelo

Reacties zijn gesloten.