Actie juni “vakantie voorpret”

De maand juni staat alvast in het kader van de zomer en de zomervakantie. Straks gaan we massaal op vakantie dus de voorpret is al in volle gang.

Het is daarbij belangrijk om vast over het verblijf van uw huisdier na te denken. Gaat uw hond of kat mee op vakantie, blijft hij thuis of moet hij naar een pension toe?

Als uw hond of kat mee gaat op vakantie naar het buitenland, dan moet uw huisdier voorzien zijn van:

– Officieel Europees Paspoort
– Chip
– Geldige Rabiës vaccinatie (hondsdolheid); minimaal 21 dagen voor vertrek. De vaccinatie moet nog geldig zijn op de dag van terugkomst in Nederland.

Voor sommige landen zijn aanvullende eisen verplicht, informeer hier naar bij ons.

Voor Zuid Europese landen is aanvullende bescherming tegen teken, bepaalde muggensoorten (die hartworm kunnen overbrengen) en zandvliegen (die Leishmania parasieten kunnen overbrengen) van groot belang. Ook ontwormen in verband met de daar voorkomende hartworm moet regelmatig plaats vinden. Wij kunnen u telefonisch of aan de balie informeren over de de best passende middelen en wanneer deze toe te dienen.
Voor honden of katten die naar het pension gaan is meestal een aanvullende Bordetella/kennelhoest enting verplicht. Vaak is het verstandig om uw hond of kat vooraf tegen vlooien te beschermen. Pensions zijn vooral in de zomervakantie snel volgeboekt. Houdt hier rekening mee!

Konijnen zijn in de zomermaanden vaak slachtoffer van infecties met vliegenlarven: controleer ze dagelijks en wees attent op (stront)vliegen!

Deze maand hebben wij mooie acties passende bij de voorpret en voorbereidingen van de zomervakantie:

– Chippen met 20% korting
– Entingen tegen Rabiës en tegen Bordetella/Kennelhoest 15% korting
– Noinsect en Nomyiasis (konijnen) met 15% korting
– De volgende middelen vooral geschikt om infecties met inwendige en uitwendige parasieten in het buitenland te voorkomen met 10% korting:
Vectra 3D (hond: vlooien/teken/insecten), Scalibor (hond: teken en insecten), Bravecto (hond: vlooien en teken), Milbactor (hond/kat: wormen o.a. hartworm), Effipro (kat: vlooien/teken), Broadline (kat: vlooien/teken/wormen) en ……. een GRATIS tekenhaakje!

Reacties zijn gesloten.