Actie maand mei

Laat uw kat of hond genieten van de lente. Bescherm ze nu tegen teken en vlooien!

In de maand mei zijn er leuke kortingen:
Tabletten 10% korting
Pipetten 10% korting
Scalibor banden 20 % korting!

Voorkomen is beter dan genezen…

Vlooien zijn vervelende parasieten die jeuk en irritatie geven, allergieën opwekken maar ook lintworm overbrengen! Een vlo kan elke dag wel 50-100 eitjes leggen in uw huis, die uiteindelijk ook weer vlooien worden en ook weer op uw huisdier terecht kunnen komen.

De teek valt onder de spinachtigen en kunnen ziektes overbrengen aan uw huisdier. De hond en kat zijn weliswaar weinig gevoelig voor de ziekte van Lyme, een enkel dier kan wel klachten ontwikkelen en een tekenbeet kan lokaal een heftige reactie geven. Het verwijderen van een teek is dan ook erg belangrijk. Probeer de teek niet te beschadigen. Het is volstrekt onnodig om de teek eerst te verdoven met bijvoorbeeld alcohol, wat veelal gedacht wordt. Met een tekenpincet kunt u de teek er recht uittrekken, draaien is niet nodig want de teek schroeft zich niet in de huid van uw huisdier.
Het ontwormen van uw huisdier is ook belangrijk, o.a. omdat de vlo lintworm kan overdragen. Ons advies is om uw huisdier 4 x per jaar te ontwormen. Mede omdat er soorten wormen (spoelworm) zijn die overgedragen kunnen worden naar ons, de mens (zoönose).

Feces onderzoek kan uiteraard ook, alleen kan het zo zijn dat net in het stukje feces wat u langs brengt geen eitjes zitten. Het kan dan wel zijn dat uw huisdier tóch wormen heeft.

– Gaat u met uw huisdier naar het buitenland op vakantie?
Dan kan het zijn dat het advies van behandeling anders is of dat er een aanvullende behandeling nodig is of preventieve maatregelen raadzaam zijn.
– Wilt u advies op maat voor huisdier?
Bel of kom langs aan de balie.

Reacties zijn gesloten.