Actie mei: 20% korting op ontworming en Nomyiasis

De maand mei geven wij:
20% korting op alle ontworming! 🐱🐶
En 20 % korting op Nomyiasis voor uw konijn! 🐰

(Nomyiasis :Voor de bestrijding van infecties met vliegenlarven (maden) en vliegeneitjes, wilt u meer informatie over Nomyiasis klik dan hier

Honden en katten hebben vrijwel altijd wormen en kunnen daar ook last van hebben. Deze wormen hoeven niet altijd zichtbaar te zijn voor u als eigenaar. De wormen leven in het lichaam van de hond/kat en nemen daar voedingsstoffen op die de hond of kat zelf nodig heeft, hierdoor verstoren ze lichaamsfuncties, kosten energie en beschadigen de darm: ze zijn dus schadelijk!

Er bestaan wormen die een zoönose zijn, dit wil zeggen wormen die overgedragen kunnen worden naar ons, mensen. Besmetting met bijvoorbeeld de honden- of kattenspoelworm kan zelfs leiden tot blindheid! Regelmatig ontwormen is dus van belang voor uw eigen veiligheid, uw en andermans kinderen en natuurlijk ook voor uw huisdier!

Er kan een feces (ontlasting) onderzoek gedaan worden om te kijken of uw hond of kat wormen heeft, al sluit het niet vinden van wormeieren een infectie nog niet uit.

Wormen kunnen heel makkelijk overgedragen worden van het ene dier op het andere, dit kan door te snuffelen aan en likken of zelfs op eten van ontlasting, likken aan of eten van (naakt)slakken en kikkers of het slijm/fecaliën ervan. Ook kan het door gras eten/aflikken dat besmet is. Ook het eten van knaagdieren of een vlooienbesmetting kan tot worminfecties leiden. Erg gemakkelijk dus…

!
In veel landen zuidelijk van Nederland komt ook de hartworm voor. Als u hierheen gaat op vakantie is de behandeling tegen wormen net iets anders als de huisdieren die in Nederland verblijven.

Wilt u een advies op maat voor uw huisdier? Neem dan gerust contact met ons op!

Reacties zijn gesloten.