Heeft u al eens gehoord over ‘’vaccinate 4 Africa” campagne?

Heeft u al eens gehoord over ‘’vaccinate 4 Africa” campagne?

Deze wordt dit jaar georganiseerd van 3 t/m 9 juni en wij doen hier ook aan mee!
Gedurende deze week doneren deelnemende dierenartsenpraktijken, uit heel Nederland, €2,50 per gezette vaccinatie aan Dierenartsen zonder Grenzen.

In ontwikkelingslanden zijn mensen vaak direct afhankelijk van hun dieren voor hun levensonderhoud. Een ziek dier betekent dan ook geen inkomsten meer voor het hele gezin. Bovendien kunnen dieren ziektes overbrengen op mensen.

Diergezondheid in ontwikkelingslanden is dus van levensbelang!

Helaas is in de gebieden waar dat het hardst nodig is, veelal geen directe diergeneeskundige hulp beschikbaar. Daarom ondersteunt DGZ (Dierenartsen zonder Grenzen) de minder bedeelden in de wereld op het gebied van diergezondheid onder het motto:
“Healthy animals, healthy people!”

Stichting DZG doet dit door middel van projecten in ontwikkelingslanden waarbij ze mensen onder anderen leren over het houden en verzorgen van dieren en diergezondheid.

De opbrengst van deze vaccinatieactie zal onder anderen worden besteed aan het DZG project in Malawi. Er zijn in Malawi geen geschoolde dierenartsen en kennis over diergezondheid is dringend nodig. Het CAHW (Center For Animal Health & Welfare) heeft aanzienlijk meer kennis over diergezondheid en kan daarmee de volksgezondheid in die gebieden sterk verbeteren, want door de geboden hulp aan boeren aldaar wordt welzijn van zowel mens als dier verbeterd.

Wilt u hierover nog meer weten? Kijk dan op de volgende link.

Reacties zijn gesloten.