Grasaar

Op de foto ziet u de grasaar die wij bij Bella, een Engelse Cocker Spaniël, hebben verwijderd. Zij had ineens erg last van het rechter oor. Toen Bella op afspraak kwam zagen wij in haar rechter oor veel roodheid/irritatie MAAR ook een grasaar!

Wat is een grasaar?

Als gras, vooral hoog wild gras, gaat groeien worden er grasaren gevormd. Deze aren bestaan uit zaden met kleine ‘weerhaakjes’.

Ze zijn qua vorm te vergelijken met korenaren (tarwe, graan) maar dan veel kleiner. De ‘weerhaakjes’ zorgen ervoor dat ze zich kunnen vast hechten aan de huid (en door bewegingen kunnen deze zich zelfs door de huid heen boren!), ze kunnen namelijk maar één kant op: DIEPER!

Ze kunnen onder anderen in oren, ogen en tussenteenhuid terecht komen, met ernstige klachten en ontstekingen als gevolg. Vooral honden met hangoren en een (half)lange vacht lopen risico.

Bella is onder een roesje gebracht zodat zij stil zou liggen bij het verwijderen van de grasaar. Dit is goed gelukt, ze is er vanaf! Wat een opluchting voor haar en voor haar baasje! Gelukkig was hij er op tijd bij en is de aar niet zover gekomen dat deze in de buurt van haar trommelvlies gekomen is.

Wees dus alert, zeker bij acute oorklachten en controleer uw huisdier regelmatig. Als u het niet vertrouwt, neem dan gerust contact met ons op!

Reacties zijn gesloten.