De jaarwisseling en uw huisdier. Heeft u er al over nagedacht?

Het lijkt nog zo ver weg, de feestdagen.. Maar over 2 maanden is de jaarwisseling er alweer!

Voor ons een feestelijke aangelegenheid, maar voor veel dieren is dit een stressvolle periode, voornamelijk door alle geknal en flitsen rond oud & nieuw.

Nu is het een goed moment om alvast te denken aan uw huisdier(en).
Hoe reageren zij op vuurwerk?
Ervaren ze stress?
Zijn ze er heel erg bang voor?

Er kan alvast geoefend worden door het volgen van trainingen, of door het gebruik van een zogenaamde ‘vuurwerk CD’. Werkt dit niet voldoende?

Dan zijn er zijn verschillende middelen beschikbaar, waarvan sommige minimaal 4 weken voor aanvang van de ‘stress’ moeten worden ingezet, wil dit optimaal effect hebben.
Het is namelijk erg belangrijk om te beginnen met dit soort middelen voordat de hond of kat de stress ervaart. Is uw hond of kat al heel bang of gestrest dan is het erg lastig hem/ haar hier nog ‘uit te halen’.

Vandaar dat het belangrijk is om nu al na te denken over hoe u en uw huisdier de feestdagen door gaan komen.

Team Almeloord vindt het belangrijk om tijdig te beginnen, mocht dit nodig zijn. Dit omdat we dan behandelingsmogelijkheden die gebaseerd zijn op veelal natuurlijke ingrediënten/ werkwijze kunnen inzetten en het gebruik van rustig makende middelen (sedativa) zoals valium-achtige producten kunnen vermijden.

De behandelingsmogelijkheden waar tijdig mee begonnen dient te worden zijn het middel Zylkene, Calm Diet (Royal Canin) en de Adaptil. Ook werken wij met het Thundershirt en zijn er vuurwerk CD’s beschikbaar zodat hier al tijdig mee getraind kan worden.

Op onze website onder ”tips en advies” en dan ”tips algemeen” kunt u nog meer informatie vinden over de jaarwisseling. Uiteraard mag u ons ook altijd bellen op 0546-827069.

Reacties zijn gesloten.