Juni de vakantie nadert…. Extra entingen en/of extra voorzorgsmaatregelen

Veel mensen gaan in juli of in augustus op hun welverdiende vakantie, vaak naar zuidelijke landen. Niet alleen moeten huisdieren dan extra vaccinaties hebben, maar in de zuidelijke landen zijn andere omstandigheden waardoor insecten als muggen en zandvliegen, teken en zelfs vlooien andere ziekteverwekkers over kunnen dragen dan in ons land. Vele daarvan openbaren zich pas na langere tijd, weken of zelfs vele maanden en veelal in eerste instantie als een soort griep. Een afdoende behandeling is niet altijd mogelijk en als die al mogelijk is dan betekent het vaak een uitgebreid onderzoek, bloedtesten en langdurige behandeling met een aanzienlijk kostenplaatje.
Met nadruk mag worden gesteld: voorkomen is beter dan genezen!!
Welke ziekten kunnen zoal een rol spelen? De bekendste staan hieronder vermeld:
– Borreliose (Lyme)
– Ehrlichiosis (bloedparasiet)
– Babesiosis (bloedparasiet)
– Leishmania (diverse uitingsvormen, o.a. aids-achtig beeld)
– Vossenlintworm (ook gevaarlijk voor de mens)
– Longworm
– Hartworm
Als uw huisdier naar een pension gaat moet hij/zij geldig geënt zijn waarbij de meeste pensions ook een vaccinatie tegen de Bordetella bacterie eisen (liefst minimaal 14 dagen van tevoren).
Voor alle grensoverschrijdend verkeer van hond, kat of fret geldt dat er een identificatieplicht bestaat, dieren moeten een geldig Europees paspoort hebben en een geldige enting tegen Rabies (hondsdolheid), minimaal 3 weken voor grensoverschrijding en (afhankelijk entstof) maximaal 3 jaar oud.
Waaruit bestaan de acties in juni?
1309215485-01
Chippen met 20% korting.
Op entingen tegen Rabies en Bordetella 15% korting (ook in combinatie met de gewone entingen, inclusief gezondheidscheck).
ALLE middelen speciaal inzetbaar tegen in- en uitwendige parasieten die vooral buiten Nederland voorkomen: 15% korting!
In ons assortiment zijn dit: Advocate, Bravecto, Broadline, Effipro, Milbemax, Scalibor, Stronghold en Vectra 3D.
Producten als Prac-Tic, Advantix e.a.: na overleg op bestelling, bel 0546-827069, of kom gewoon even langs!
Dierenkliniek Almeloord bestaat op 1 augustus van dit jaar 25 jaar. Elke maand hebben we daarom leuke en voordelige acties voor u & uw huisdieren en zien we u graag op onze open dag: houdt u zaterdag 5 september alvast vrij?

Reacties zijn gesloten.