Op warme dagen, is het verleidelijk om een duik te nemen maar……

Op warme dagen, is het verleidelijk om een duik te nemen, ook voor uw hond(en)…..
Er zijn echter een paar belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden!
Hieronder leggen we dit in het kort uit.

* Leptospirose
Ofwel de Ziekte van Weil, vooral aanwezig op plaatsen waar ratten voorkomen (dat zijn dus bijna alle plaatsen!) .
Honden die besmet worden met de klassieke vormen van Leptospirose, hebben kans op nierfalen en leverfalen. Het is raadzaam om uw hond jaarlijks te laten vaccineren tegen de ziekte van Weil.

* Blauwalg
U kunt blauwalgen herkennen als een (blauw)groene, olieachtige laag op het water, meestal stilstaand water. Vaak stinkt dit verontreinigde water naar vis. Is uw hond toch in aanraking gekomen met vervuild water? Dan is het belangrijk dat uw huisdier zijn vacht niet aflikt en zo de giftige algen binnenkrijgt. Spoel uw viervoeter direct af met schoon water en laat hem/haar dit ook drinken. Neem contact met ons op als uw hond veel algen binnen heeft gekregen zodat we hem/haar eventueel kunnen laten braken na het geven van extra eten.

* Botulisme
Gevaar ontstaat als er dode kadavers drijven in het water. Het gif zorgt voor een blokkade van de signaaloverdracht van zenuw naar spier. Als honden dit water drinken, of eten van vissen of watervogels die aan botulisme overleden zijn, kunnen ze hier erg ziek van worden. Neem contact met ons op zodat we uw huisdier eventueel kunnen laten braken.

Bij twijfel over bovenstaande, neem dan gerust contact met ons op!

Reacties zijn gesloten.