Patiënt Bruce in de schijnwerpers

Bruce, een kruising Jack Russell Terriër reu van 5 jaar, liep al een tijd met wisselende plasklachten.
De eerste keer was de verdenking ‘gruis’ vanwege veel kristallen in ‘verse’ urine te zitten en waren er aanwijzingen voor blaasontsteking. Bruce kreeg daarvoor medicatie en speciale voeding die zorgt dat de vorming van gruis tegengegaan wordt. Het ging het een hele tijd goed.

Scherphof, Bruce 050517

Toen kwamen er nieuwe klachten zoals soms erg lang persen op urine en soms kwamen er na een normale plas wat bloeddruppeltjes uit. Hiervoor heeft hij antibiotica en ontstekingsremmers gekregen maar de klachten gingen niet over.

Het werd tijd voor verder onderzoek. Voorstel: een echo laten maken.

Echo Bruce Scherphof

Uit de echo bleek dat er meerdere poliepen op de blaas zitten, maar niets wees erop dat de poliepen door de blaaswand heen zouden zitten. Opties: kijkoperatie om te kijken of de poliepen operatief te verwijderen zouden zijn, cystoscopie (hier of bij specialist), doorverwijzen naar UKG (Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren) of zelfs euthanasie. De beelden op de echo gaven namelijk niet zo’n fraai beeld.. als deze poliepen al zouden kunnen worden verwijderd dan moet dat natuurlijk wel betekenen dat de kwaliteit van leven aanvaardbaar is. De eigenaren van Bruce kozen voor een kijkoperatie bij ons op de kliniek.

De dag van de operatie was een erg spannende dag want, zou blijken dat het inoperabel zou zijn, dan was besloten dat Bruce niet meer wakker hoefde te worden. Dat zou wel heel erg triest voor eigenaren, maar ook voor ons zijn! Gelukkig kon heel veel zichtbaar afwijkend weefsel worden weg genomen en is Bruce wel weer wakker geworden. Hij heeft bij ons een nacht in de opname gezeten zodat we hem goed in de gaten konden houden. Het herstel is voorspoedig gegaan!! De volgende morgen was hij weer super vrolijk, heeft geplast en gegeten en gedronken. Genoeg reden voor ons om hem terug naar huis te laten gaan en daar waren Bruce en zijn baasjes heel blij mee!
Bruce heeft thuis nog af en toe wat bloed geplast de dagen na de operatie. Dit is normaal want in de blaas hebben we geopereerd. Hij deed erg zijn best, net zoals zijn trouwe eigenaren, en knapte snel op.

Afgelopen week is Bruce bij ons geweest voor een laatste controle en om de hechtingen te verwijderen. Alles zag er netjes uit, ook de verse urine die we opnieuw bekeken hebben.
Bruce vrolijk, eigenaren tevreden en wij blij dat er weer een patiënt vrolijk en gezond onze kliniek verlaat.
Fam. Scherphof met Bruce

En als bedankje hebben we van de eigenaren een heerlijk cadeau gekregen!

Scherphof - pakket

Wilt u een reactie achterlaten voor Bruce of de eigenaren?
Dat kan op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/dierenkliniekalmeloord

Reacties zijn gesloten.