Vanaf 1 april 2013 is het chippen en registreren verplicht

Verplicht chippen en registreren van honden vanaf 1 april 2013 is een feit.

Na jarenlang gesproken te hebben over het verplicht chippen en registreren van honden, wordt deze verplichting vanaf 1 april aanstaande een feit. Alle pups moeten dan binnen zeven weken na de geboorte gechipt worden. Voordat de pups acht weken oud zijn, moeten ze bovendien worden geregistreerd bij een door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen databank. Honden die worden geïmporteerd moeten binnen twee weken worden geregistreerd. Op deze manier wil de staatssecretaris van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel aanpakken.

De verplichting komt er op neer dat alle pups bij de fokker gechipt worden en binnen acht weken nadat de pup geboren is, moet hij bovendien geregistreerd worden bij een databank. Zo wordt het chipnummer gekoppeld aan de adresgegevens van de hond en zijn eigenaar. Bij een verhuizing of als de hond een nieuwe eigenaar krijgt, moet hij worden uitgeschreven. Zo blijven de gegevens in de databank altijd actueel.

Op www.chipjedier.nl kunt u uitgebreide informatie lezen over de chip-en registratieverplichting.

Mocht u nog vragen over het chippen en/of registreren hebben, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers.

Reacties zijn gesloten.