Net zo min als een kat met een hond te vergelijken is, zo is een kanarie met een zwaan te vergelijken of een duif met een roofvogel.
Duiven worden in het algemeen gehouden door liefhebbers en zijn of voor de sport of voor de kweek. Meestal is de huisvesting in orde, zo ook de voeding en verzorging.
Ook kwekers van kanaries of liefhebbers met volières met meer vogels weten in het algemeen hoe ze dieren in goede conditie moeten houden.
Middels regelmatig onderzoek van een zogenaamd mengmest-monster kunnen infecties met wormen of coccidieën worden vastgesteld en kan gericht een behandeling worden ingesteld.

Anders is het gesteld met houders van individuele vogels. Afgezien van het feit dat veel vogels eigenlijk niet geschikt zijn om alleen te houden, is de kennis van de gemiddelde eigenaar onvoldoende. Vooral bezitters van papegaaiachtigen hebben vaak onvoldoende informatie over de herkomst en dus het leefklimaat van deze vogels en dus gaat het veelvuldig mis. Sterfte, ziekte of verenpikken kan dan het gevolg zijn.

Goede voorlichting vooraf kan veel problemen voorkomen.

Qua voeding adviseren wij “Harrison’s Bird Foods"

Veel problemen bij individueel gehuisveste vogels kunnen worden voorkomen als zij een voldoende grote kooi hebben die op een tochtvrije plek staat en qua licht op de juiste plek staat. Daarnaast is de voeding van groot belang. De meeste vogels selecteren uit hun voer, vaak een zaadmengsel. Daardoor kunnen ze toch tekorten krijgen waardoor de weerstand afneemt en ze vatbaarder zijn voor ziektes. Vooral jongere dieren, dieren onder stress of vrouwelijke dieren die eieren leggen hebben een hogere behoefte aan o.a. meer energie, eiwit en soms vitamines en mineralen.

Middels het voeren van de juiste versie van bijvoorbeeld Harrison’s Bird Foods kunnen alle hierboven genoemde problemen worden voorkomen.
Meer informatie over deze voeding: harrisonsbirdfoods.com

Enkele van deze voeders hebben wij op voorraad, voor de zekerheid kunt u echter het best voor 12:30uur bellen zodat wij het voor die tijd nog kunnen bestellen, dan is het meestal de volgende dag af te halen.