Vlooien zijn kleine roodbruine beestjes die we bij vele diersoorten kunnen vinden: kattenvlooien vinden we voornamelijk bij honden en katten maar ook o.a. fretten en konijnen kunnen vlooien hebben. Vlooien zijn een voortdurende bron van ergernis voor uw huisdier maar niet zelden ook voor u zelf! Ze kunnen bij de zeer jonge dieren zelfs bloedarmoede veroorzaken en kunnen (ook op latere leeftijd) een lintwormbesmetting over brengen.

De cyclus van de vlo is hierboven afgebeeld en duurt onder gunstige omstandigheden slechts 3 weken. De volwassen vrouwelijk vlo kan ca 50 eieren per dag leggen dus de vermenigvuldiging kan heel snel gaan.
Van de gehele cyclus bevindt zich slechts een paar % op het huisdier zelf, dus elke vlo wijst op tientallen andere stadia in de directe leefomgeving!

Daarnaast kunnen ze bij hond en kat allergische reacties veroorzaken: verschijnselen daarvan zijn veelvuldig bijten, likken en krabben en als gevolg daarvan een dun behaarde vacht en/of kale kluifplekken met name op de rug.
Een breed scala aan bestrijdingsmiddelen is bij ons verkrijgbaar, met advies op maat. Door uw zogende teef of poes, fret of konijn te behandelen kunt u problemen in het nest goeddeels voorkomen!